Esmaspäeval, 30. novembril tunnustuslõunasöögil Georgi hotelli restoranis Postmark tänas ja tunnustas SA Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots Võru maakonna omavalituste nimel mahetoidu projektis „Mahe ja muhe“ osalejaid: koolipidajaid, koolijuhte ning koolide kokkasid, projektimeeskonda ja vabatahtlikke.
Tiit Toots: „Muutused meie mõttemaailmas ei tule kiirelt ega kergelt, seda enam on oluline märgata ja tänada julgeid tegutsejaid!“
Projekti raames on Võru maakonna kümnes pilootkoolis läbi viidud erinevaid koolitusi, kaks mahetoidu päeva ühise põhiroa retseptiga ja mitmeid mõttevahetusi, kuidas jõuda 2024. aastaks seatud eesmärgini, et omavalitsuste haridusasutustes pakutavas toidus oleks mahetooraine osakaal vähemalt 20 protsenti.
Varstu Kooli direktor Aive Adler leiab, et toidukultuuri tähtsust koolides ja lasteasutuses ei ole võimalik ülehinnata: „Mina näen, et peame palju suuremat tähelepanu pöörama kooliköökidele, alates kokkade motiveerimisest ja tasustamisest, neile kaasaegsemate tehnoloogiate tutvustamisest, enesetäiendamiseks ja toitlustusvaldkonna arengutega kursisolemise võimaldamisest. Meie kooli jaoks on olnud väga oluline osalemine Mahe ja Muhe projektis.“
Tunnustuslõunasöögi menüü koostas Koit Uustalu Eesti Peakokkade Ühendusest ja roogade põhitooraineks olid kohalikud mahetooted.
Lisainfo: Kaja Kesküla, Setomaa Liit MTÜ projektijuht, telefon: 5695 3206, kajakeskula@gmail.com
Kertu Pehlak, SA Võrumaa Arenduskeskus, haridusspetsialist, telefon: 5348 4969, kertu.pehlak@vorumaa.ee