Kontaktseminari eesmärk on motiveerida ja parandada kohalike (mahe-)toodete kättesaadavust. Päevakavas on toitlustajate, restoranide, hulgi- ja jaemüüjate esitlused ootustest Eesti tootjatele, Lõuna-Eesti aiasaaduste väärinduskeskuse tutvustus, dünaamilise hanke võimalustest väiketootjate toodete paindlikumaks pakkumiseks. Lõpupaneelis arutletakse tootjatega kohalike mahetoodete võimalustest turunõudluse rahuldamisel ja vajadustest kohaliku tootmise arendamisel.
PÄEVAKAVA
Kuidas toidutooraine jõuab ostjani?
09.30 – 10.00 Tervituskohv mahetoorainest
10.00 – 10.10 Avasõnad / Marko Gorban, Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi kantsler
10.10- 10.35 Kohalike ja mahetoodete pakkumise kogemused / Merit Mikk, Ökosahver OÜ ja Talu Toidab OÜ
10.40 – 10.55 Kohaliku tooraine pakkumisest läbi restorani vaatenurga / Koit Uustalu, GMP Pühajärve Restoran
11.00 – 11.15 Toitlustajatele mahetoidu pakkumisest / Baltic Restaurants
11.20 – 12.00 Rühmatöö ja värskenduspaus
12.00 – 12.15 Dünaamilise hanke võimalused / Agne Silde (toitlustuse portfellijuht) ja Maia Prunt (sõdurivarustuse ja elutoetuse kategooriajuht)RKIK hangete osakond
12.20 – 12.35 Lõuna-Eesti aiasaaduste väärinduskeskus / Margus Timmo, Osaühing Aiasaaduste väärinduskeskus
12.40 – 13.25 Mahetootjate võimalustest / paneelarutelu koos rühmatöö sisendiga / Mirjam Pikkmets, Meelis Mõttus, Tiit Mansberg, Anti Allas,…
13.30 – 14.00 Eelkokkuleppel kohtumised ostjate ja müüjatega, dünaamilise hanke spetsialistidega.
Seminari korraldavad Võrumaa Arenduskeskus, Setomaa Liit ja UMA MEKK. Toetab Võrumaa Partnerluskogu.
Lisainfo: Kaja Kesküla, mahekiri@gmail.com