Kontaktseminar “Kuidas toidutooraine jõuab ostjani?” 

Kontaktseminari eesmärk on motiveerida ja parandada kohalike (mahe-)toodete kättesaadavust.

Kontaktseminari eesmärk on motiveerida ja parandada kohalike (mahe-)toodete kättesaadavust. Päevakavas on toitlustajate, restoranide, hulgi- ja jaemüüjate esitlused ootustest Eesti tootjatele, Lõuna-Eesti aiasaaduste väärinduskeskuse tutvustus, dünaamilise hanke võimalustest väiketootjate toodete paindlikumaks pakkumiseks. Lõpupaneelis arutletakse tootjatega kohalike mahetoodete võimalustest turunõudluse rahuldamisel ja vajadustest kohaliku tootmise arendamisel.

 

PÄEVAKAVA

Kuidas toidutooraine jõuab  ostjani? 

09.30 – 10.00 Tervituskohv mahetoorainest

10.00 – 10.10  Avasõnad / Marko Gorban, Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi kantsler

10.10- 10.35  Kohalike ja mahetoodete pakkumise kogemused / Merit Mikk, Ökosahver OÜ ja Talu Toidab OÜ

10.40 – 10.55 Kohaliku tooraine pakkumisest läbi restorani vaatenurga /     Koit Uustalu, GMP Pühajärve Restoran

11.00 – 11.15 Toitlustajatele mahetoidu pakkumisest / Baltic  Restaurants

11.20 – 12.00 Rühmatöö ja värskenduspaus 

12.00 – 12.15 Dünaamilise hanke võimalused / Agne Silde (toitlustuse portfellijuht) ja Maia Prunt (sõdurivarustuse ja elutoetuse kategooriajuht)RKIK hangete osakond

12.20 – 12.35 Lõuna-Eesti aiasaaduste väärinduskeskus / Margus Timmo, Osaühing Aiasaaduste väärinduskeskus

12.40 – 13.25 Mahetootjate võimalustest / paneelarutelu koos rühmatöö sisendiga / Mirjam Pikkmets, Meelis Mõttus, Tiit Mansberg, Anti Allas,…

13.30 – 14.00 Eelkokkuleppel kohtumised ostjate ja müüjatega, dünaamilise hanke spetsialistidega.

 

Seminari korraldavad Võrumaa Arenduskeskus, Setomaa Liit ja UMA MEKK. Toetab Võrumaa Partnerluskogu.

 

Lisainfo: Kaja Kesküla, mahekiri@gmail.com

Eesti Maaülikool
04.06.2024
9.30 - 14.00
Tasuta!
mahekiri@gmail.com
+372 5695 3206