Kokkamisvõistlusel selgusid parimad õpilaste loodud ning mahetoorainest tehtud koolitoidud

Reedel, 2. detsembril toimus Võrumaa Arenduskeskus ja Setomaa Liidu eestvedamisel “Mahe ja muhe” programmi raames mahetoorainest kokkamise võistlus.

Võistlus toimus Varstu koolis ning osa võtsid viie Võru maakonna kooli 7.-9. klassi õpilased 4-liikmeliste võistkondadena. Õpilaste kolmekäigulist menüüd hindas zürii koosseisus: peakokkade ühendusest meisterkokk Rudolf Visnapuu, riigikogu liige Ivari Padar, Masterchef Eesti veerandfinalist Katrin Kivi, Antsla vallavanem Avo Kirsbaum, Võru vallavanem Kalmer Puusepp ja Rõuge volikogu liige Katrin Puudersell.

Kõik võistkonnad valmistasid kohapeal iseseisvalt mahetoorainest kolm koolitoiduks sobivat rooga – salat, põhiroog, tervislik magustoit. Võistluspaigal oli Varstu kooli kodundusklassi ehitatud pop-up köögisaared, kus iga võistkonna kasutada on laud ja elektriahjuga pliit. 

Toitude valmistamiseks oli aega 2 tundi. Kokku valmistasid võistlejad kõiki võistlustoite kümme portsjonit. Valmistatud roogadest serveeriti üks portsjon garneerituna, ülejäänud portsjonid pakuti võimalusega tõsta erinevaid roogasid/roa koostisosi eraldi.

Tooraine soetati A.M.F.Hulgist, Valete ökopoest, Rimist ja Rimi Talu Toidab alalt.

Võistluse tulemused ja road, mida soovitatati koolide menüüsse:

Parim salat

Vastseliina Gümnaasiumi õpilaste vitamiini salat

Parim põhiroog

Osula Põhikooli õpilaste köögivilja püreesupp juustuga

Parim magustoit

Varstu Kooli õpilaste mangone kohupiimamaius

Laste lemmiktoit

Antsla Gümnaasiumi aedviljadega kana-riisiroog

Parim roogade kokkusobivus

Rõuge Põhikooli õpilaste menüü: kõrvitsasupp, Caesari salat kanaga ning õunakrõbedik vaniljekastmega

Parim serveering

Antsla Gümnaasium loova ning moodsa serveeringu eest

Fotod: Martin Mark