Erimenüüd Lõuna-Eesti toidukohtades kutsuvad taas maitseelamustele

3.-19. novembrini pakuvad Lõuna-Eesti kohvikud ja restoranid põnevaid kahekäigulisi erimenüüsid. Juba neljandat korda toimuvast kampaaniast “Metsast taldrikule” võtab tänavu osa üle poolesaja toitlustusettevõtte, mis seovad omavahel eestimaised sügisannid ja siinse toidukultuuri. 

Uudsetele maitseelamustele ootavad toidukohad Tartu linnas ja Tartumaal, Jõgevamaal, Põlvamaal, Viljandimaal, Võrumaal, Setomaal ja Valgamaal. Erimenüü hind jääb vahemikku 25-30 eurot ning sisaldab kahte käiku koos peakoka tervitusega. Kõigi osalejad ja menüüd leiab kodulehelt visitsouthestonia.com/metsasttaldrikule.

“Sel aastal on osalejate info tõlgitud ka inglise keelde, sest huvi hea toidu ja eriliste elamuste järele on tõusuteel nii meil Eestis kui ka mujal,” sõnas Lõuna-Eesti turismiklastri juht Kaia Lehtsaar.

Kampaania “Metsast taldrikule” eesmärk on aidata kaasa piirkonna toidukultuuri arengule, tõsta esile väärtuslikku kohalikku toorainet, suurendada toidukohtade külastatavust ning toetada piirkonna väiketootjaid.

Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldavad: Lõuna-Eesti turismiklaster, Tartu linna ettevõtluse arengu osakond, Jõgevamaa koostöökoda, Võrumaa Arenduskeskus ja Viljandimaa Arenduskeskus.

 

Lisainfo:

Anzelika Gomozova

SA Tartumaa turism / Lõuna-Eesti Turismiklaster

Arendustegevuste valdkonnajuht

+372 58106058

www.visitsouthestonia.com

Maitsete nädalaga seotud kulud kaetakse osaliselt Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi meetme tegevusest „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks“.