Esmaspäeval tänati ja tunnustati Mõnistes Võru maakonna kultuuritöötajaid

6. jaanuaril toimus Mehkamaal, Mõniste rahvamajas traditsiooniline Võru maakonna kultuuri-, raamatukogu- ja muuseumitöötajate ning käsitööliste ja kultuurikollektiivide juhendajate tunnustussündmus.

Maakonna kultuuritöötajaid tervitas Võrumaa Arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots. Koostöös Eesti Kultuurkapitali Võrumaa ekspertgrupiga anti välja Võrumaa kultuuripärl 2019 tiitel, mille pälvis helilooja ja muusikapedagoog Piret Rips-Laul.

Eesti Kultuurkapitali Võrumaa ekspertgrupi 2019.aasta elutööpreemia pälvis Silvi Jansons, aastapikkuse ja mitmekülgse panuse eest Võrumaa kultuuriellu. Lisaks anti välja aastapreemiad ja tunnustuspreemiad.

Arenduskeskuse kultuurispetsialist Kristi Vals tänas tehtu eest aastal 2019 ja jagas häid soove uueks alanud kultuuriaastaks. Tunnustusi ja tänusõnu jagasid ka maakonna rahvakultuurispetsialist Maie Pau ning Võru Instituudi direktor Rainer Kuuba.

Meeleoluka kontsertelamuse andsid Mehkamaa noored ja vanemad isetegevuslased. Tervitades Eesti Rahvajutu aastat 2020 vestis lugusid jutuvestja Piret Päär. Üllatusetteaste tegid solist Hellika Otsar, keda saatis klaveril Jaan Randvere Võru Muusikakoolist.

Pildil Võrumaa kultuuripärl 2019 helilooja ja muusikapedagoog Piret Rips-Laul ja kõik tunnustatavad. Pildistas Mariliis Kivimäe.

Võrumaa kultuuripreemiate laureaadid

Võrumaa kultuuripreemiate laureaadid

Lisainfo: Kristi Vals, kultuurispetsialist, tel 5912 9200, e-post kristi.vals@vorumaa.ee