Kagu-Eesti ettevõtjad on soovivad panustada ettevõtte innovatsiooni

Eile, 5. septembril kohtusid ettevõtted Kagu-Eesti Innovatsioonikeskuses seminaril "Innovatsioon ettevõttes – mõttetu kulu või tark investeering?”. Kohal oli kümneid ettevõtlikke inimesi, keda huvitasid nii uued majandusprognoosid kui ka innovatsiooni mõistlikkus oma tegemistes.

Eile, 5. septembril kohtusid ettevõtted Kagu-Eesti Innovatsioonikeskuses seminaril “Innovatsioon ettevõttes – mõttetu kulu või tark investeering?”. Kohal oli kümneid ettevõtlikke inimesi, keda huvitasid nii uued majandusprognoosid kui ka innovatsiooni mõistlikkus oma tegemistes.

Seminaril astusid üles valdkonna spetsialistid, kes julgustasid ettevõtjaid kompima tundmatust ja õppima innovatsiooni juhtima. Ettekandjate arvates on sõnal “innovatsioon” ettevõtjate jaoks teatav hirmutav varjund. Siiski selgus saalis kiiresti läbi viidud küsitlusest, et nii mõnigi ettevõtja hoiab juba praegu äri arenduse projektid innovatsiooniprojektidest lahus, pöörates mõlemale eraldi tähelepanu.

Ettevõtluse suunajuht Kaido Palu sõnul oli seminari peamiseks eesmärgiks anda ettevõtjatele suve lõpuks hea tõuge ja motivatsioon ettevõtete arendamiseks. Tunneme rõõmu, kui meie ettevõtted soovivad ja suudavad efektiivsust tõsta, arendada tooteid ja teenuseid ning leida uusi turge. Projektijuht Terje Moisto lisas, et arenduskeskus koos partneritega on ettevõtjatele suunatud teenuseid ja tegevusi uute projektide toel uuendamas ja seminar oli oluline ka nende tutvustamiseks.

KEIK-i hubasele lavale astus mitmete nimekate tiitlitega ning rollidega OIXIO ja Columbuse suuromanik Ivo Suursoo ja paljudele tuntud Luminor Bank AS-i peaökonomist Lenno Uusküla. Samuti meie kohalikud tegijad – elus piimhappe- ja bifidobakteritega jookide arendaja Kadri Piho Ferla OÜ-st ning Barrus AS-i IT-juht Vado Otsar, kes panustab ettevõtte ärianalüütikasse juba pikki aastaid.

Seminari keskel oli osalejatel võimalus tutvuda Võrumaa Arenduskeskuse, TSENTRI, Kagu-Eesti Puiduklastri ning Kagu-Eesti Innovatsioonikeskuse teenustega. Koostöö arendamisele suunatud aruteluringidele eelnesid hoogsad ettekanded, kus organisatsioonid oma teenuseid tempoka lühiettekande ehk lifikõne stiilis esitlesid. Päeva juhtis Harald Lepisk, kes lisaks humoorikatele sissejuhatustele julgustas osalejaid küsima küsimusi. Kogu sündmust on võimalik järelvaadata.

Mis edasi?

Võrumaa Arenduskeskuse ettevõtluse suunajuhi Kaido Palu sõnul on nii alustavaid kui ka tegutsevaid ettevõtjaid ootamas ees mitmed sündmused ja programmid, kus enda ettevõtmise konkurentsivõimet suurendada. “Näiteks lõppeb sel nädalal kandideerimine Kagu-Eesti inkubatsiooniprogrammi, kus 5 meeskonda saavad kuue kuu jooksul oma ärimudelitega korralikult tööd teha. Automatiseerimise inspiratsiooniks kutsub Roberta huvilisi 12. septembril TSENTRISSE tutvuma koostöörobotite kasutamise praktikate ja võimalustega, ning 3. oktoobril toimub AI ja Robotics Estonia meeskonnaga koolituspäev “Tehnoloogiad tulevikutehastes” ja samapäeva õhtul toimub AIRE klubi KEIK-is” ütles Kaido nentides, et väärt teenuseid pakutakse projekti raames ohtralt.

Tema sõnul on arusaadav, et ettevõtjal võib tihedas tempos olla keeruline küll kõigest osa saada, ent siinkohal pakub ta välja arenduskeskuse mentorteenuse, kuhu saab kandideerida jooksvalt endale sobivaimal ajal. “Meie mentor-konsultant Liina Maripuu on valmis ettevõtjaga paarikuise kuni aastase teekonda ette võtma,” selgitas Palu mentorteenuse olemust. Projekti eesmärk on koostöös partneritega luua toimiv ettevõtjate võrgustik, mis toetab Kagu-Eesti ettevõtjat konkurentsis. 

Projekti “Kagu-Eesti ettevõtluse ökosüsteemi arendamine” rahastab Euroopa Liit.