28.-29. augustini toimus Viljandimaal tervisenõukogude suvekool.

Esimene selline tervisedendajate kohtumine toimus 2009. aastal Veskisillal. Sellel aastal oli suvekool eriline, sest esindatud olid kõik maakonnad.

Esimene selline tervisedendajate kohtumine toimus 2009. aastal Veskisillal ning oli tore kohata neid, kes on enda maakonna või üldisemalt Eesti tervisedendusse panustanud juba sellest ajast peale. Armsa žestina andis suvekooli korraldaja Ülle Laasner Raplamaalt neile üle ka seda kinnitava “ordeni”.

Sellel aastal oli suvekool eriline, sest esindatud olid kõik maakonnad. Võru maakonnast võtsid sellest osa arenduskeskuse heaolu suunajuht Küllike Hein ja kommunikatsioonispetsalist Lota Vana.

Suvekooli eesmärk oli jagada mõtteid, kuidas toetada Eesti inimeste jätkusuutlikumat tervisekäitumist ning arutada, mida sealjuures arvestada.

 

Kahe päeva jooksul toimusid erinevad loengud ning arutelud:

 

  • Kati Tikenberg õpetas mõistma erinevate generatsioonide väärtuseid ning neist tulenevaid tegutsemismotiive.
  • Maiu Veltbach ja Mai-Liis Kõpper vedasid eest tervisenõukogude arendusarutelu
  • Kadri Pahla ja Trin Raudsepp tutvustasid Peaasi.ee lähenemisi vaimse tervise ennetustegevustes
  • Eva Lehtla jagas infot, millised on Eesti lastevanemate tõekspidamised laste vaktsineerimise osas ja kuidas selgitada nii vaktsineerimise riske kui ka vajalikkust.
  • Aivar Haller rääkis vanemahariduse rollist ja olulisusest ning üheskoos Põlvamaa tervisedendaja Irena Viitamehega tutvustati vanemahariduse tegevusi Põlva maakonnas