Võrus lükati käima Kagu-Eesti inkubaator

7. - 8. maini said esimesed 19 osalejat võimaluse arendada oma ideed eelinkubatsiooniprogrammis. Tegemist oli sügisel alustava Kagu-Eesti inkubatsiooniprogrammi eelüritusega, kuhu on võimalik kandideerida alates augustist.

7. – 8. maini said esimesed 19 osalejat võimaluse arendada oma ideed eelinkubatsiooniprogrammis. Tegemist oli sügisel alustava Kagu-Eesti inkubatsiooniprogrammi eelüritusega, kuhu on võimalik kandideerida alates augustist.

Osalejad said Tehnopoli tipptasemel koolitajatelt väärt teadmisi ärimudelitest, startup-maailmast,  turundusest ja brändingust ning näpunäiteid, kuidas oma ideid edukalt ellu viia. Kagu-Eesti Innovatsioonikeskuse (KEIK) juhi Anita Hoole sõnul on meie kandi inimesed nutikad, ent kagueestlaste ideede elluviimiseks on siiani puudu olnud kodukohas kättesaadav ettevõtluse inkubatsiooniteenus. ”Teenus, mis on siiani olnud suurlinnade privileeg, on täna  Võru maakonda koju toodud ja avalöök eelinkubatsiooni näol tehtud,” ütles Hoole.

Huvi programmi vastu on olnud suur. Eelinkubatsiooni koolitusele ja oma ideed testima tulnute ettevalmistused olid nii põhjalikud ja läbi mõeldud, et üllatasid meeldivalt isegi kogenud Tehnopoli Startup Inkubaatori meeskonda ja juhti. “Saame öelda, et nõudlus teenuse järele on tõestatud,” lisas Hoole. 

Võrumaa Arenduskeskuse vastalustanud ettevõtluse mentor-konsultant Liina Maripuu sõnul oli osalejate hulgas nii neid, kes soovivad ettevõtlusega alusatada kui ka neid, kelle sooviks on oma äri laiendada. Ka ambitsioonikuselt olid osalejad erinevad: “Kahe päeva jooksul arendati seitset äriideed. Kui mõni soovis arendada ettevõtet eelkõige kohalikul tasandil, siis nii mõnigi sihtis ülemaailmseid turge,” ütles Maripuu.

Inkubaatori esimesed teenused on inkubatsiooniprogramm koos eelinkubatsiooniga ning mentor-konsultandi teenus, selgitas Võrumaa Arenduskeskuse ettevõtluse suunajuht Kaido Palu. Aasta-pooleteise jooksul lisandub inkubantidele kaasaegse tootmisruumi teenus. Lisaks korraldame KEIK-is erinevaid kohtumisi, seminare ja koolitusi nii alustavatele, kui tegutsevatele ettevõtetele, üles Palu.

Kagu-Eesti Inkubaatori loomine on üks osa projekti “Kagu-Eesti ettevõtluse ökosüsteemi arendmine” tegevustest. Rohkem infot: www.keik.ee/inkubaator