Maavanem Andres Kõiv: harjutusväli ja looduskaitseala mahuvad mõlemad Nursipallu

Maavanem Andres Kõiv ütles kohtumisel kaitseminister Jüri Luigega, et Nursipalu alale mahuvad nii harjutusväli kui Keretü looduskaitseala.

“Mul on hea meel, et ka riigikogu keskkonnakomisjon ja riigikaitsekomisjon on selles küsimuses liikunud konsensuse suunas ning saadakse aru, et Nursipallu mahuvad kõrvuti nii harjutusväli kui looduskaitseala,” ütles Kõiv.

Kõivu hinnangul on eksitav väita, et üks välistab teise.

“Välistamisest räägivad need, kes selgelt ei soovi arvestada riigikaitseliste eesmärkidega ning seavad võitlejate korralikust väljaõppest kõrgemale enda poliitilise huvi või soovi riigimetsa ande tarbida,” sõnas maavanem.

Kõiv peab kahetsusväärseks, et riigikaitse vajadusi on pikka aega tagaplaanile surutud.

“On aeg arvestada ka Võru-, Valga-, Põlva-, Viljandi- ja Tartumaa riigikaitsjate väljaõppevajadusega, sest sellest sõltub otseselt nende võitlusvõime,” lausus Kõiv.

Maavanem andis kaitseministrile ülevaate Võrumaa ootustest kaitsevaldkonnas ning arutati mitmeid koostööküsimusi.

Kõiv tunnustas head koostööd teise jalaväebrigaadi ülema Eero Reboga ning Kuperjanovi pataljoni ülema Toomas Tõnistega.

Kohtumise peateema oli siiski teise jalaväebrigaadi väljaõppetingimuste parandamine, millele maavanem avaldas tugevat toetust.

Maavanem ja kaitseminister kohtusid eile, kui Jüri Luik tegi külaskäigu Taara linnakusse, et tutvuda teise jalaväebrigaadi, lahingukooli ja liitlaste väljaõppetingimustega.

Manusena kaasas foto. Fotol vasakult kaitseminister Jüri Luik, Võru maavanem Andres Kõiv ja 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Eero Rebo

Lisainfo:
Andres Kõiv
521 7585